Even stilte


Het was hier afgelopen tijd even wat stilletjes op de blog.
Wegens het onverwachte overlijden van mijn tante moest ik even pas op de plaats maken.
Ik had wel nog een paar kaartjes gemaakt en laten zien omdat ik deze gebruikte voor de kerstuitdaging waarvoor je wekelijks een kaartje moet maken.  Maar daarna kwam er niets meer uit mijn handen.
Rond die tijd was ze normaal ook jarig geweest en vorige jaren stuurde ik haar dan altijd een zelfgemaakte kaart.
Dus in plaats van mezelf te dwingen die wekelijkse kerstkaart te maken, heb ik me daarvoor afgemeld. Creatief bezig zijn moet nog leuk blijven en geen moeten zijn. Voor nu lukt kaarten maken even niet.

Het zet je wel aan het denken over veel dingen.
Ik wil in ieder geval proberen weer meer tijd vrij te maken om de dingen te doen die ik leuk vind in plaats van altijd werk en huishouden op de eerste plaats te zetten.
Ook kijken en genieten van de kleine dingen. En word ik blij van het kopen van nieuwe stiften of iets van hobbyspul in de Action? Ik ga er me niet langer schuldig over voelen (of dat toch proberen - en nu ook niet dat ik massaal nieuw spul ga kopen, daarin ligt ook weer niet de blijdschap van het leven).

Deze week heb ik een weekje verlof genomen. Ik heb al een en ander in de tuin gedaan en straks ga ik eens kijken om een start te maken met dat leuke haakpakketje dat ik met nieuwjaar gekregen had.

Het was even een persoonlijker bericht dan jullie van me gewoon zijn maar het moest er precies uit :-).
Herkenbaar dat zo'n heftige gebeurtenissen je weer even alles in het juiste perspectief doen zien?


Reacties

 1. Ten eerste gecondoleerd. En als je iets kopen wat je leuk vindt en er van geniet dan is het toch goed. Als natuurlijk normaal en binnen de perken blijft. Soms is gewoon leuk om af en toe iets voor je zelf te kopen. Fijn een weekje vrij om bij te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Nina, voor je lieve woorden.
   En ja, als ik het maar met plezier gebruik en niet koop om te kopen. Dat is een goeie tip, dank je wel :-)!

   Verwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat het overlijden van je tante er flink in hakt. Het is niet niks om een dierbare te verliezen, zeker niet rond mijlpalen als haar verjaardag.
  Goed dat je tijd voor jezelf hebt genomen en een week vrij hebt van werk. Ik hoop dat een beetje extra rust je goed zal doen. En die extra Action-aankopen mag je inderdaad echt wel zonder schuldgevoel kopen. Als je er blij van wordt, waarom niet?! :)
  Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je hele lieve reactie, Romy. Ook weer wijze woorden om over na te denken :-). Ik word inderdaad blij als ik lekker creatief kan bezig zijn, met die stiften vb, of de andere leuke spulletjes. Dus het kopen dient een goed doel :-)
   (dat gezegd heb ik gisteren mijn collectie stiften weer een beetje kunnen aanvullen, af en toe hebben ze nieuwe setjes met kleuren die ik nog niet heb)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kaarten maken - Cheerful Sketches Challenge maart kaart 2

Nog een verjaardagskaartje

Kaarten maken - Cheerful Sketches Challenge April