Glutenvrije bosvruchten cupcakes
Een van de dingen op mijn glutenvrije-bakken-to-do-lijstje was een variatie op de cake met de Damhertmix. De cake had ik al een aantal keer gemaakt, en is best lekker. Maar het is natuurlijk 'maar' een 'gewone' cake.
Op de verpakking stond ook een suggestie voor cupcakes met bosvruchten. Dat klonk wel heel lekker, dus een zakje diepvries-bosvruchtenmengeling aangeschaft, en gezorgd dat ook alle andere ingrediënten (eieren, boter, suiker,...) voldoende in huis waren. Moeilijk is het niet, het deeg bereiden zoals anders en er dan de (uiteraard ontdooide) bosvruchten onder mengen. Ik heb wel in plaats van water het uitgelekte vruchtensap van de bosvruchtenmix gebruikt. Dat alles dan 25 minuutjes in de oven.
Lekker vrolijk zicht zo hé:
De cupjes zijn van silicone, eens in de Action gekocht, per set van 12 dus. Ga er me nog een setje bij aanschaffen als ik er nog eens kom (en ze ze nog hebben).
Ze zagen er wel goed uit, maar waren ze ook lekker? Dat was dus even spannend afwachten:
Op de verpakking stond ook een suggestie voor cupcakes met bosvruchten. Dat klonk wel heel lekker, dus een zakje diepvries-bosvruchtenmengeling aangeschaft, en gezorgd dat ook alle andere ingrediënten (eieren, boter, suiker,...) voldoende in huis waren. Moeilijk is het niet, het deeg bereiden zoals anders en er dan de (uiteraard ontdooide) bosvruchten onder mengen. Ik heb wel in plaats van water het uitgelekte vruchtensap van de bosvruchtenmix gebruikt. Dat alles dan 25 minuutjes in de oven.
Lekker vrolijk zicht zo hé:
De cupjes zijn van silicone, eens in de Action gekocht, per set van 12 dus. Ga er me nog een setje bij aanschaffen als ik er nog eens kom (en ze ze nog hebben).
Ze zagen er wel goed uit, maar waren ze ook lekker? Dat was dus even spannend afwachten:
Ik kan gelukkig bevestigen: ze zijn lekker! Het is even wennen aan de textuur, ze zijn veel smeuïger dan een gewone cake (wellicht omdat ik het water vervangen heb door dat sap en ook nogal veel bosvruchten gebruikt heb). Maar eigenlijk is dat net heel positief, want veel glutenvrije dingen zijn zo ontzettend droog. Wat ik wel heb is dat de bosvruchten naar onder gezakt zijn, dus geen mooie verdeling 'in' het cakeje... Maar ook dat heeft wel iets eigenlijk.
Dus experiment geslaagd!
ze zien er leuk en lekker uit, fijn dat ze dat ook waren.
BeantwoordenVerwijderen