Garen opbergen

Tijdens de laatste borduurkaarten die ik gemaakt heb, ergerde ik me al wat aan mijn weer erg rommelig geworden garen. Dus vandaag de tijd genomen om alles weer eens netjes te maken.

Om op papier te borduren gebruik ik voornamelijk naaigaren en dat zit meestal op klosjes.
De duurdere soorten die ik heb, hebben een systeempje om het uiteinde van de draad tussen te klemmen. Andere klosjes hebben een spleetje om het tussen te doen in de bovenkant van het klosje.
Maar het garen van Joy dat ik vorig jaar aangeschaft heb, heeft niets van systeem. Ik kleef het wel vast met een stukje plakband, dat uiteindelijk dan toch na een tijd weer loskomt... en als dat van verschillende klosjes tegelijk gebeurt moet ik niet vertellen dat het chaos wordt :-)Dit zijn niet de ergste gevallen, die had ik eigenlijk al gedaan voor ik eraan dacht om een foto te nemen.
Voor ik eraan begon, dacht ik om gewoon alle plakbandjes weer stevig te maken. Tot ik me afvroeg of het met een paar inkepingen in de klosjes zelf niet beter zou lukken. En inderdaad!
In de kartonnen klosjes (niet van Joy, deze had ik helemaal in het begin gekocht toen ik met borduren op papier begon, een setje van heel veel kleurtjes, in de Blokker) kan het met gewoon twee sneetjes. In de plastic klosjes moet ik meer een V-tje maken, want anders snijdt de scherpte het draadje door.
Dus vanaf nu geen gesukkel meer met plakbandjes bij deze klosjes. Dat scheelt heel veel. Resten dan alleen de kleinste klosjes nog. Daar lukt het helaas niet om die in te snijden. Maar goed, dat zijn er niet superveel.

Ik berg alles op in een systeem van Realy Usefull Box, erg handig. Per kleur een box, of meer indien nodig.
En zo is dus alles weer netjes en uitnodigend om weer te gaan borduren :-).


Hoe bergen jullie je garen op? Als je nog goeie tips hebt, altijd welkom!

Reacties

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er ging iets mis. Wat ziet het er mooi en georganiseerd uit. Bij mij zwerft het in een plastic zakjes. Dan is dit echt veel handiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Nina :-)
   Ik ben indertijd ook begonnen met een doosje waarin alles los lag, maar dat is gaandeweg gegroeid naarmate ik meer op kaarten ging borduren.

   Verwijderen
 3. Ik ken dit Geke, het wordt echt een rommeltje als je het niet goed opruimt en het kost veel garen als het in de klit gaat zitten.
  Jij hebt het weer mooi voor elkaar zo.
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat ik het op deze manier netjes kan houden maar dat zal uit de ondervinding nog moeten blijken natuurlijk :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kaarten maken - Cheerful Sketches Challenge maart kaart 2

Nog een verjaardagskaartje

Kaarten maken - Cheerful Sketches Challenge April