woensdag 30 januari 2013

Vordering

van de Oriental Orchids:
En in detail:
Er valt nog niet heel veel in te herkennen, hé.  Dit is ook weer zo'n werk dat pas met de stiksteekjes echt tot leven zal komen. 

Kwarkbroodjes

Dit weekend een eerste receptje gemaakt uit het bakboekje dat ik laatst uit Lidl meegebracht had, namelijk de 'kwarkbroodjes'. 
Ze waren lekker, lekkerder dan ze er op de foto uitzien.  (Foto's maken van voedsel is nog moeilijker dan foto's maken van kaarten, hoe vaak ziet het er op foto helemaal niet lekker uit...?)
Wel niet zo eenvoudig, want het deeg plakt verschrikkelijk.  Vandaar ook dat ze bovenaan wat gebarsten zijn, had ze wel ingekerfd, maar met dat vreselijk kleverige deeg had het niet zoveel effect.  Maar het was, op smaakgebied, zeker de moeite waard!  Komend weekend ga ik weer kijken om er iets uit te bakken!

vrijdag 25 januari 2013

Oriental Orchids (Dimensions)

Dat wordt het borduurwerk waar ik de komende maanden aan ga prikken...
En nog een keer wat meer in detail:
Niet zo heel groot, maar toch nog meer werk dan ik op het eerste zicht dacht.  De stof is mooi bedrukt, maar er moet toch nog aan de achtergrond ook geborduurd worden.  Verder een heel typisch werk van Dimensions, kruisjes, halve kruisjes, kleuren mixen, verschillende draadaantallen,...  Maar het resultaat zal er vast weer mogen zijn.
Oja, deadline: eind maart, ga hem namelijk maken voor de moeder van mijn man.  Dus  dat wordt heel goed doorwerken.  Hopen dat het lukt.

Kerstkaart n° 3

van dit jaar, met een 'oude' embossingmal.  Nog één van mijn goede voornemens dit jaar: die handembossingmallen weer eens boven halen.  Met al die snij- en embossingmallen voor de Cuttlebug verstoffen deze in de kast, wat toch echt zonde is.  Dus vandaar mijn goede voornemen om er weer eens iets mee te doen.
En dit is dus het eerste resultaat daarvan:
De mal is er een van Joy, het plaatje van Tina Wenke, uitgegeven door Studio Light.  Nog wat kleefparels (Action) ter afwerking.  Eenvoudig, maar wel oké denk ik.

woensdag 16 januari 2013

Sketch Saturday Week # 241

Also this week I play along with Sketch Saturday.
One of my good intentions for this year was using more scraps of paper.  I succeeded with it, in this card. Al of the paper is from DCWV.
The image is, again, one of Penny Black. Coloring is as always with watercolor. A ribbon and some adhesive pearls to finish, and the second Christmas card this year is finished.

donderdag 10 januari 2013

Glutenvrij bakboek van Lidl

Vandaag het boekje 'Glutenvrij bakken' gehaald bij Lidl.  Had er al veel positiefs over gehoord van mensen die het al te pakken gekregen hadden, en hun bevindingen op de Facebookgroep voor coeliakie geplaatst hadden.
En inderdaad, het is zeker de moeite waard.  Een grote verscheidenheid aan recepten, en ook niet te veel moeilijk vindbare ingrediënten, want dat is hetgeen waar ik meestal op afknap...  En dat voor maar € 3,99!  Dus ik zal er binnenkort zeker eens een en ander uit proberen!

Sketch Saturday # week 240

I finally found the time again to make a scrapcard. It is based on the Sketch Saturday layout but I have resized it to A5:
The used paper is from DCWVThe image is a stamp from Penny Black. The bear, bow and twigs I've colored with watercolor, the berries are some adhesive rhinestones. For the gift, I've used some paper leftovers. To finish I've added the ribbon with the big bow, some adhesive pearls and a punched corner (Martha Stewart punch).
I would also like to use this card to participate in the Penny Black Saturday Challenge with the theme "Blue".

Opkikker-kaartje

De kop is eraf, voor wat betreft de kaartjes dit jaar. 
Dit borduurkaartje is het eerste dat ik gemaakt heb:
Het plaatje is van Studio Light, 'Some bunny to love'.  Altijd schattig zijn die, hé.  Echt wel een lief opkikker-kaartje zo.  Ik heb helaas geen idee van wie het borduurpatroontje is.  De hoekjes zijn geponst met een hoekpons van Martha Stewart.  Vond het er wel bij passen, met die krullen, aangezien er ook zoveel krullen in het patroontje zitten. 
Oja, nog even vertellen dat het groene karton in werkelijkheid wat meer grasgroen is, en zo dus wat beter bij het geheel past dan hier op de foto lijkt. 
Trouwens, als iemand goeie tips heeft om een kaart echt mooi op de foto te krijgen, dan zijn die altijd welkom, want vaak vind ik het echt balen, maak je een geslaagde kaart, maar lijkt ie op de foto echt nergens naar...) 

donderdag 3 januari 2013

Glutenvrij kookboek bij Lidl

Even een 'glutenvrij' berichtje.
Ik zag net in de folder van Lidl dat ze volgende week donderdag (10/01/2013) kookboeken in de aanbieding hebben, waaronder eentje met de titel 'Glutenvrij bakken'. Ik heb geen idee of het iets is, maar ik denk wel een keertje te gaan kijken. De kostprijs is 3,99 €. 

Kerstkrans 2012

Nog even terug naar vorig jaar voor de 'jaarlijkse kerstkrans'.
Dit was 'm:
Ik beken, hij is gerecycleerd van een aantal jaar terug.  Toen had ik hem gemaakt voor onze voordeur in Antwerpen.  Hier kwam hij wel een stuk beter tot zijn recht.
Maar ik beloof het, in het kader van de nog verse goede voornemens, volgend jaar, nee, dit jaar al, maak ik een hele nieuwe!

2013

Ik wens je kriebels in je buik
Engeltjes op je schoot
Kaboutertjes in de keuken
Knuffels in je bed
Eendjes in je bad
Roze olifantjes op het behang
Maar vooral een fantastisch, gezond en schitterend 2013!!!

Voor iedereen die hier wel eens langskomt, het allerbeste gewenst voor 2013!  Ik hoop dat het een fijn jaar wordt, met ook tijd voor leuke en creatieve dingen.