Posts

Posts uit maart, 2007 tonen

Eitjes

Afbeelding
Deze komt dus zodadelijk aan onze voordeur te hangen: Foto is helaas nogal donker, ... Vind ik ook erg leuk om maken, zoiets als dit. Eenvoudig, maar toch sfeervol. En ook weer zoiets die lekker lang houdt. Beetje zonde misschien om hem aan de deur te hangen omdat je hem dan enkel ziet bij thuiskomen en weggaan, maarja... ;-) Oja, met al de kransen die hier passeren zullen jullie al wel doorhebben dat ik gewoon heel erg graag kransen maak. Vind het een erg dankbare "vorm", en altijd wel iets leuks van te maken.

Moskrans

Afbeelding
Met deze krans met lentebloeiers en bolltjes en knolletjes moet je wel een lentegevoel krijgen denk ik. Ik in ieder geval wel bij het maken ervan :-). Het mooiste moet nog komen natuurlijk, als alle bolletjes in bloei zullen staan... vooral de hyacinten zullen het geheel erg vrolijk maken. Verder zitten er nog narcissen in, krokusjes en dan de viooltjes en klimop om het geheel wat structuur te geven. Oja, dit alles dus in wit en geeltinten. Was een tijd geleden dat ik nog echt creatief bezig geweest was, en dat gaf direct zin om nog meer te maken, maar dat komt dan in een volgende blogje, moet eerst nog even de foto's onderhanden nemen.

Potpourrikrans

Afbeelding
Eigenlijk is het meer een leuk knutseltussendoortje voor in de winter, als er weinig verse bloemmaterialen beschikbaar zijn, of deze gewoon veel te duur zijn. Maar goed, ik wilde het es uitproberen en zien wat het gaf, dus me er maar aangezet. Ik toon al maar eerst even wat het geworden is eer ik verder vertel van wat en hoe: De basis is een strokransje. Verder nodig uiteraard de potpourri (let op dat er wat variatie inzit qua grootte en vorm) en een lijmpistool. En veel geduld, want het is best een puzzelwerkje. Ik ben begonnen met alle verschillende soortjes te sorteren zodat ik een mooie verdeling kon maken. Eens dat gedaan is de grootste vormen kleven, en dan telkens kleiner gaan, tot je "gaatjes" moet vullen... vooral dat gaatjesvullen is een geduldwerkje. Uiteraard kan je indien in de potpourri zelf niet genoeg variatie zit, aanvullen met wat andere vruchtjes of materialen. Geurig resultaat gegarandeerd. Oja, bij ons komt ie dus op de wc te hangen ;-).

Clematis

Afbeelding
In mijn vorige post had ik het al even over de twee Clematisplanten op ons balkon. Ik heb er even een foto van opgediept. Dit is Clematis "Proteus". Prachtige kleur, en wat erg leuk is, is dat hij twee bloeiperiodes heeft. In de ene periode bloeit hij met dubbele bloemen, in tegenstelling tot de tweede periode, waarin hij enkelbloemig is. En dit is Clematis "Rouge Cardinal". Toen ik hem kocht, had ik hem wel roder verwacht. Maar misschien heeft het ook wel met de standplaats te maken, want ons balkon krijgt heel veel uren zon. Enthousiaste groeier deze, meer dan Proteus. Fantastische planten vind ik ze, de Clematissen... helaas beperkt hier in ruimte, anders waren er vast meer dan twee gekomen. De volgende keer ik bij mijn ouders kom, mag ik niet vergeten om een "Prikneus" mee te nemen. Lychnis coronaria heet ie in het latijn. Ook zo'n donkerroze bloem, en een zachtbehaard grijs blad (ook geschikt voor het bloemschikken ter vervanging van Stachys bvb!